Rușii anunță că “au eliminat” un grup armat la Herson. Autenticitatea imaginilor care au circulat sâmbătă seara pe rețelele de socializare nu a putut fi confirmată

Autorităţile de ocupaţie ruse din Herson, sudul Ucrainei, au anunţat că un grup armat a fost distrus în lupte sâmbătă seară, în centrul acestui oraş, care este ţinta unei contraofensive ucrainene, informează France Presse.

18 Septembrie 2022, 16:04 (actualizat 18 Septembrie 2022, 16:42) Știrile TVR |

Scenariu cu lupte de stradă în Herson

“În centrul Hersonului a avut loc o confruntare între unităţi ale armatei ruse care patrulează pe străzile oraşului şi un grup neidentificat”, a indicat sâmbătă seară, pe Telegram, administraţia de ocupaţie.

“După o luptă scurtă, atacatorii au fost eliminaţi’, se arată în același mesaj. Niciun civil nu a fost rănit, potrivit rușilor.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Sud al armatei ucrainene, Natalia Gumeniuk, a denunţat “o provocare”. Vorbind la un canal de televiziune ucrainean duminică dimineaţă, ea a declarat că “tirurile şi exploziile de ieri din Herson sunt o provocare a ocupantului”.

În Rusia, media publică Vesti a difuzat un video arătând două vehicule blindate înconjurate de soldaţi în timpul incidentului, pe un bulevard din zona gării Herson. În această înregistrare video, unul dintre blindate deschide focul de mitralieră, în timp ce se aud alte tiruri.

Duminică dimineaţă, un oficial al ocupaţiei ruse, Kirill Stremusov, a asigurat că situaţia era “calmă” în Herson. “Naziştii încearcă să atace, dar fără succes”, a subliniat el pe Telegram.

De la sfârşitul lunii august, trupele ucrainene duc o ofensivă importantă pentru recucerirea regiunii şi oraşului Herson, singura capitală regională a ţării care a căzut în mâinile Rusiei, la începutul lunii martie, la câteva zile după lansarea atacului de către Kremlin, aminteşte AFP.

Mai mulţi oficiali ai ocupaţiei ruse în regiunea Herson, dar şi din alte teritorii ucrainene cucerite de Moscova au fost de asemenea ucişi, ţinte ale unor atacuri în ultimele luni.

Sursa: Agerpres

Source