S-a deschis lotul doi din autostrada Sebeș-Turda, dar se circulă cu restricții. Tronsonul trebuia să fie gata încă de acum cinci ani

Avem încă aproape 25 de kilometri noi de autostradă: este vorba despre un tronson care trebuia să fie gata încă de acum cinci ani, lotul doi din autostrada Sebeș-Turda. Traficul a fost deschis, dar cu restricții de viteză și chiar câte un sens blocat din cauza alunecărilor de teren care au pus probleme constructorilor. Alte câteva segmente de drum ar urma să fie inaugurate în decembrie.

30 Noiembrie 2021, 20:38 |

Lotul de pe autostrada Sebeș- Turda este deschis traficului cu restricții în zona Oiejdea unde ambele sensuri vor circula pe câte o bandă pentru că încă se lucrează la probleme apărute după alunecarea versantului.

Contractul pentru construcția tronsonului de autostradă dintre Sântimbru și Aiud a fost semnat în 2014, iar lucrările trebuiau să fie gata peste doi ani. Șantierul s-a prelungit însă până acum când traficul a fost deschis cu restricții: șoferii pot circula cu cel mult 100 de km pe oră pe aproape tot tronsonul, iar pe 1,5 km, în zona Dealul Oiejdea, viteza trebuie redusă la cel mult 60 km pe oră.

Ministrul Transporturilor anunță că restricțiile vor fi ridicate abia la primăvară. Lucrările pentru tronsonul de 25 de km au costat 550 milioane de lei.

În decembrie, spre finalul lunii, ar urma fie deschis și drumul spre podul peste Dunăre de la Giurgiu.

România va încheia anul cu 30 km noi de autostradă. Dar încă nu a atins borna de 1000 de km.

Source

Distribuie știrea