S-a scumpit vacanța la mare. Prețurile pornesc de la 156 de lei/noapte într-un hotel de două stele, până la 700 lei la patru stele, cu masa inclusă

Scumpiri de sezon la malul mării. Turiștii care merg pe litoral trebuie să achite preţuri mai mari la cazare şi alte servicii. Tarifele s-au majorat de azi cu cel puțin zece procente. Sunt și operatori, puțini însă, care mențin prețurile din luna iunie, în speranța că vor ocupa toate camerele din hoteluri.

Iulie a debutat cu scumpiri pe litoral. Tarifele au crescut cu cel puțin zece procente pentru cazare, masă și servicii pe plajă. Prețurile pornesc de la 156 de lei pe noapte într-un hotel de două stele și se apropie de 700 lei la un hotel de patru stele cu servicii de masă incluse. Hotelierii au modificat tarifele și în funcție de cerere. Unde solicitările au fost multe, creșterea a depășit 10 procente față de luna iunie.

Sunt și hotelieri care păstrează prețurile de luna trecută. Dar nu pentru mult timp. Oricum, modificările tarifelor sunt resimțite mai ales de turiștii care nu și-au rezervat din vreme cazarea.

Indiferent când și-au plătit turiștii sejurul, pe plajă îi așteaptă aceleași prețuri.

Pentru un șezlong, prețurile variază între 30 și 100 de lei, pentru un baldachin sau un bungalow, prețurile ajung la 500 de lei.

Turiștii spun că cheltuie pe zi între 300-500 de lei de persoană.

O nouă scumpire este așteptată pe litoral după 20 iulie, perioada când ajung la mare cei mai mulți turiști. Patronii se așteaptă ca sezonul 2024 să fie chiar mai bun decât cel de dinainte de pandemie, în 2019.

PREŢURI MAI MARI PE LITORAL ÎN VÂRF DE SEZON
(sursa: ANAT)

Mamaia
3* – 240 lei / noapte / camera dublă cu mic dejun
4* – 367 lei / noapte / camera dublă cu mic dejun

Eforie Nord
2* – 158 lei / noapte / camera dublă
3* – 165 lei / noapte / camera dublă
4* – 671 lei / noapte / camera dublă, demipensiune

Eforie Sud
2* – 156 lei / noapte / camera dublă

Costineşti
3* – 183 lei / noapte / camera dublă

Distribuie știrea