Sabrerii români, felicitați de Familia Regală

Sportivii medaliaţi la Campionatele Mondiale de scrimă au fost invitaţii speciali ai Majestăţii Sale Margareta și ai Alteței Sale Regale Principele Radu. Tinerii au primit cadouri şi au fost felicitaţi pentru performanţele obţinute la Cairo: o medalie de aur şi una de bronz. Federația Română de Scrimă se află, din anul 2011, sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu.

06 Mai 2021, 08:22 (actualizat 06 Mai 2021, 08:44) |

Sabrerii romani, felicitați de Familia Regala / FOTO: facebook.com/FamiliaRegala

Marco Șovar a reuşit la 17 ani, să câştige medalia de aur, la Campionatul Mondial de scrimă care a avut loc în luna aprilie, la Cairo.

Marco Şovar, campion mondial la proba de sabie: Pentru mine a fost o adevărată onoare, nu știu de câte ori voi avea ocazia în viață asta să ajung aici ne-au întrebat în principiu de concurs, de Cairo, cum a fost acolo

Campionul şi junioarele din echipa de sabie a României, medaliate cu bronz, au fost felicitați și li s-au înmânat cadouri simbolice.

Alteța Sa Regală Principele Radu: Când vezi astăzi o noua generație de sportivi care își dedică talentul scrimei nu poți decât să fii bucuros că pe de o parte continuitatea își spune cuvântul și în sport, pe de altă parte că această complicitate atât de frumoasă între coroana româna în toate generațiile ei și sportul românesc continuă

În curtea Palatului Elisabeta a avut loc o demonstraţie de scrimă.

Andreea Mitruş, scrimer: M-am simțit onorată pentru că am putut să fac o demonstrație în fața dumneaei și fericită pentru că pot să arat mai multor oameni ce înseamnă scrima.

Rezultatele obținute de delegația României la Campionatul Mondial de Scrimă sunt printre cele mai importante din ultimii ani.

Marius Florea, președintele Federației Române de Scrimă: A fost o întâlnire foarte plăcută pentru noi, este prima ținută aici, nu sunt foarte multe federații care au acest privilegiu, suntem foarte mândri, avem un campion mondial și un loc trei la fete la junior, ceea ce e foarte bine.

Nu doar Federația Română de Scrimă se află sub Înalt Patronaj regal, ci și cele de Rugby și Oină.

Source

Distribuie știrea