• Mon. Oct 18th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Sancțiuni după agresiuni asupra animalelor

Jul 24, 2021

O femeie din județul Galați a adoptat în martie un mânz de numai câteva zile chinuit de stăpân. Bărbatul ar fi vrut să scape și de acesta așa cum se pare că a făcut cu fratele lui care ar fi ajuns hrană pentru câini. Nu există însă probe așa că a scăpat numai cu o amendă dată de nou înființată structura de protecție a animalelor din poliție.

1200 de sancțiuni au fost date de polițiști în primele 6 luni ale anului, în special în mediul rural.

La început, cei care urmează a fi sancționați de polițiști sunt uimiți. Fapte precum bătăi aplicate unui cal nu reprezintă, pentru aceste persoane, o încălcare a legii. Șocul este și mai mare atunci când află valoarea amenzii-în jur de 1000 de lei sau chiar mai mult.

Psihologii explică dorința unora de a trata animalele cu cruzime drept o urmare a frustrărilor și sentimentelor de inferioritate trăite. Mai grav este că la astfel de scene violente asista și copiii.

Karen Rosner: “Acel copil este învăţat că astfel îţi exprimă puterea şi dominaţia faţă de animal iar mai târziu va avea acelaşi comportament în relaţiile umane. Tot prin agresiune va învăţa că este o formă de comunicare şi o formă de a-şi impune punctul de vedere”.

Polițiștii spun că, pe lângă asociațiile de protecție a animalelor, și cetățenii încep să sesizeze agresiunile produse asupra animalelor, chiar și la sate.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *