Săptămâna de lucru de patru zile. Beneficii și dificultăți

Reducerea programului de muncă, o măsură discutată intens în pandemie, se va dezbate în curând în Parlament. 40 de ore de muncă în 4 zile ar aduce avanataje și pentru angajați, și pentru companii. În țări europene unde se aplică deja s-a constatat un randament mai bun la locul de muncă. Proiectul se lovește însă de rezervele social-democraților.

11 Martie 2022, 07:09 (actualizat 11 Martie 2022, 07:15) |

Proiectul susținut de parlamentari PNL și USR ar introduce săptămâna de lucru de 4 zile, dar cu mai multe ore de muncă decât în prezent.

Relu Fenechiu iniţiator, senator PNL: Există anumite business-uri în care activitatea poate fi efectuată în 40 de ore pentru 4 zile, ceea ce înseamnă o economie de costuri logistice. IT, comunicare, creaţie. Poţi să mergi pe varianta cu 2 salariaţi într-o săptămână, cum ar fi pe o zonă de HORECA. Creăm o alternativă, angajatul și angajatorul stabilesc, au bătut palma și au ștabilit pe 4 zile, muncesc 4 zile, dacă nu se poate, probabil vor merge cu 5 zile în continuare.

Propunerea trece de Parlament dacă e de acord coaliția de guvernare. Cei din PSD sunt însă rezervați. Și nu doar ei.

Marius Budăi, ministrul Muncii: Va trebui să fac o analiză mai largă, voi demara nişte discuţii cu specialiştii din sănătate şi securitate în muncă, după care voi convoca şi discuţii cu partenerii sociali, patronate şi sindicate. Nu este o decizie pe care să o ia un singur parlamentar sau un ministru, mai ales în situaţia de acum, o criză economică, suprapusă peste o criză sanitară, o criză a preţurilor în energie şi bineînţeles acest război care se poartă aproape de noi.

Stelian Ion, deputat USR: Pot exista și dezavantaje, nu este o oportună o astfel de schimbare. Este o decuplare totală o perioada destul de îndelungată, timp de 3 zile de la activitatea aceasta, e important să ai o anumită cadența în activitatea pe care o desfășori.

Specialiștii în piața muncii susțin aceste schimbări.

Leonard Rizoiu, expert resurse umane: Vine în concordanță cu ceea ce mediul economic și piața de capital uman are nevoie acum și anume flexibilitate. Acest sistem de lucru de 4 zile a câte zece ore a fost adoptat deja în câteva țări europene și s-a demonstrat că performanța este una chiar mai bună.

Alexandra Micu, expert HR: În contextul pandemiei, al muncii de acasă, oamenii au lucrat între 9 şi 10 ore şi atunci cred că a lucra de acasă, patru zile pe săptămână o să fie un beneficiu. Angajaţii îşi doresc un lucru de acest gen, 3 zile legate, libere, să se refacă şi apoi să revină la muncă. Pentru companii poate să fie o zi în plus de economie. În acest moment, au mari provocări pe partea de recrutare, de a-şi păstra angajaţii.

La nivel european, în Islanda, săptămâna de lucru de 4 zile este preferată deja de 85% din populația activă. Măsura a fost adoptată recent în Belgia, ca alternativă la programul vechi, iar Marea Britanie și Scoția testează modelul de lucru cu programe pilot.

Source

Distribuie știrea