Săptămânal, zeci de centre de imunizare din țară își suspendă activitatea. Tot mai puțini oameni se vaccinează

Vacanța, soarele, numărul scăzut de cazuri de Covid înregistrate în ultima vreme și măsurile de relaxare sunt tot atâtea motive ca românii să nu se mai grăbească să se imunizeze. Nici varianta Delta a coronavirusului, responsabilă pentru noile restricții din Europa, nu-i convinge pe oameni să se vaccineze. Săptămânal, zeci de centre de imunizare din țară își suspendă activitatea.

15 Iulie 2021, 16:56 (actualizat 15 Iulie 2021, 20:18) |

În Olt, zece fluxuri de vaccinare au fost suspendate. În ultimele 24 de ore, doar 80 de oameni s-au imunizat în centrele din județ. La cel din Scornicești, unde în trecut se vaccinau peste 100 de persoane pe zi, acum abia dacă mai vin 10.

Iar la Centrul Drive Through aflat în Parcul Tineretului din Slatina programul a fost modificat. O parte din personalul de acolo va fi implicat în campania ,,Orașul vaccinează satul”.

Săptămâna trecută, în două localităţi din judeţul Iași nu a fost niciun doritor, iar într-o altă comună a fost administrat doar un vaccin.

În Vâlcea, autoritățile s-au gândit să-i premieze pe turiștii care ajung pe Transalpina.

În centrul de tip drive-thru ce se va deschide sâmbăta se vor folosi serurile produse de Pfizer și Johnson&Johnson. Primii 50 de turişti care se vor imuniza acolo vor primi invitații la concertul artistei Beth Hart, din luna august.

La centrul de vaccinare de pe Transalpina, care va fi amplasat în punctul cel mai înalt al șoselei – Pasul Urdele, se poate prezenta oricine, indiferent de localitatea de domiciliu. Este nevoie doar de dorința de imunizare și de actul de identitate.

Source