Sărbătoare regală, la 145 de ani de la câştigarea independenţei României

Familia Regala a României a făcut astăzi o călătorie istorică cu trenul construit pe vremea Regelui Ferdinand, pentru a sărbători 145 de ani de la câştigarea independenţei României. Trenul Regal a oprit în patru gări şi a fost întâmpinat de mii de oameni, care au aşteptat cu emoţie şi veselie să-i vadă pe urmaşii Regelui Carol I, suveranul care a reuşit să aducă românilor independenta faţă de Imperiul Otoman.

10 Mai 2022, 20:46 Știrile TVR |

La plecare din Gara Băneasa, Regimentul 30 Gardă Mihai Viteazul a făcut o demonstraţie de măiestrie la care au asistat Majestatea Sa Margareta, Principele Radu şi Principesa Sofia.

Români din ţară şi de peste Prut au venit să fie alături de Familia Regală.

Trenul Regal a fost aşteptat cu emoţie în cele patru gări în care a oprit.

După doi ani de pandemie, oamenii s-au bucurat să revadă Familia Regală pe care a întâmpinat-o cu pâine, sare, multe flori şi urale.

Gara Galaţi a fost arhiplină, iar Familia Regală a făcut baie de mulţime timp de câteva minute. Este pentru prima oară când Trenul Regal ajunge aici.

Pasageri în Trenul Regal au fost români care fac cinste ţării, militari Invictus, elevi olimpici şi oameni care s-au implicat în ajutorarea refugiaţilor din Ucraina.

Source

Distribuie știrea