Sarmale, cozonaci și alte preparate tradiționale. Pregătirile pentru masa de Crăciun au intrat în linie dreaptă

Apropierea Crăciunului crește nerăbdarea copiilor și agitația în bucătării. Gospodinele din toată țara au pus sarmalele la fiert, cozonacii la crescut și își fac timp și pentru preparatele specifice zonei în care trăiesc. De la tocană de oaie oltenească, până la Scutecele Domnului de la Galați, toate sunt pregătite cu mare grijă.

23 Decembrie 2021, 16:35 (actualizat 23 Decembrie 2021, 21:10) |

Nina Rus din Romuli este cunoscută pe Valea Sălăuței pentru cozonacii și sarmalele pe care le face cum știe de la mama și de la bunica ei.

Au secretele lor și sarmalele – sau găluște cum li se spune la Romuli. Orez puțin, carne din belșug și arome puține dar puternice.

Sunt așteptați mulți oaspeți de sărbători pe Valea Sălăuței, iar gazdele s-au pregătit cum se cuvine.

Și la Vaideeni, în județul Vâlcea, sunt așteptați musafiri. Gazdele se pregătesc să-i întâmpine cu bucate gustoase și experiențe autentice.

Pe lângă sarmale, piftie și cârnaţi, la Vaideeni un preparat le întrece pe toate: tocana de oaie.

Cu câteva zile înainte de Crăciun, gospodinele din sud-estul țării pregătesc, după o rețetă transmisă din generație în generație Scutecele Domnului.

Prăjitura se lasă la rece, iar în Ajun de Crăciun se duce la biserică pentru a fi sfințită, apoi se împarte colindătorilor.

Source

Distribuie știrea