Șase copii din Suceava care munceau zi lumină la ferma de măgăruși a părinților lor au ajuns în grija asistenților maternali

O familie din Suceava a transformat viața celor 6 copii într-un adevărat chin. Părinții au pus pe picioare o fermă unde creșteau măgăruși, iar copiii erau puși să muncească de la 4 dimineața și până seara. De cele mai multe ori nu mergeau la școală, ca să aibă grijă de animale. De-a lungul anilor, rând pe rand, copiii au ajuns în plasament. Acum, toți minorii familiei se află în grija asistenților maternali.

05 Iulie 2022, 23:14 (actualizat 05 Iulie 2022, 23:49) Știrile TVR |

Ferma de măgăruși a familiei, care are 60 de animale, se află pe drumul ce duce spre Siret. Ca să facă față muncii, părinții îi puneau la treabă pe cei șase copii din zori până seara târziu.

Angajații de la Protecția Copilului cunosc cazul. În 2015 au fost luați din sânul familiei trei dintre copii, care erau lăsăți în stradă toată ziua ca să vândă lapte.

Ani de zile nu s-a mai știut nimic despre această familie. Însă în urmă cu aproape o lună, una dintre fete a mers singură la Protecția Copilului și a povestit ce chin trăiește acasă alături de frații ei.

Ea și încă doi frați au fost ulterior preluați de Direcția pentru protecția copilului. A fost nevoie de o ordonanță preşedinţială și de prezența forțelor de ordine.

Părinții refuză să comenteze situația și vor să meargă în instanță ca să-și aducă copiii acasă.

Una dintre fiicele familiei, care are 17 ani și pe care părinții nu au mai înscris-o la liceu, va fi integrată în sistemul „A două șansă” pentru a-și continua studiile. Minorii sunt acum în grija celor de la Protecția Copilului.

Source