• Wed. Oct 20th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Scandal pe sănătatea orșovenilor. Consilierii locali refuză să aprobe noua organigramă a Spitalului Orșova. Activitatea unor cabinete de ambulatoriu, abia înființate, riscă să fie blocată

May 18, 2021

Odată cu transformarea Spitalului Orşova în unitate suport Covid, locuitorii oraşului nu mai aveau unde să se trateze pentru alte afecţiuni. Managerul spune că pentru pacienţii cu boli cronice și nu numai a fost redeschis și ulterior extins ambulatoriul spitalului, pentru care era nevoie de personal. În aceste condiții, pentru că legea permitea angajarea fără concurs, în unitatea sanitară au fost aduşi mai mulți medici și asistenți, care să lucreze în aceste cabinete. Însă, după ce starea de alertă va înceta, dacă nu vor fi încadrate pe posturi, prin aprobarea noii organigrame, toate aceste cadre vor trebui să plece.

Primarul orașului, cel care a depus proiectul de hotărâre al noii organigrame, în baza documentelor întocmite de conducerea spitalului, crede că atitudinea consilierilor este de neînțeles.

Decizia de până acum a consilierilor a fost motivată de viceprimarul municipiului Orșova. Acesta susține că noua organigramă ar fi fost întocmită greșit și de aceea nu a fost aprobată.

Până la soluționarea problemei, ambele tabere spun că vor depune plângere penală la Parchet, una împotriva celeilalte. Managerul spitalului împotriva consilierilor, pentru zădărnicirea combaterii bolilor și abuz în serviciu, iar consilierii împotriva conducerii spitalului.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *