Scandalos „Ofițer și agent de poliție, prinși în flagrant de DGA când luau mită” – Este sistemul putred de la un cap la altul?

Un ofițer și un agent de poliție au fost prinși de procurorii DGA, pe Calea Dorobanți din București, în timp ce primeau mită.

Mașina de poliție în care se afla ofițerul a fost percheziționată. Din primele informații, mita ar fi fost primită de la un cetățean aflat într-o mașină cu numere de Turcia.

Deocamdată, autoritățile nu au făcut publice detalii.”

Inacceptabil!

Este absolut inacceptabil și revoltător ca un ofițer și un agent de poliție, persoane care ar trebui să fie exemple de integritate și să își îndeplinească atribuțiile legale cu onestitate, să fie prinși primind mită. Astfel de acțiuni compromit grav instituțiile publice și afectează relația de încredere dintre cetățeni și forțele de ordine.

În mod regretabil, astfel de cazuri de corupție nu sunt o noutate în România. În ultimii perioadă, am asistat la mai multe cazuri în care polițiști și alți oameni cheie din sistem sunt surprinși luând mită, implicându-se în alte activități ilegale, ori comportamente deviante. Aici putem aminti cu ușurință cazuri în care oameni ai legii au fost surprinși de trecători întreținând relații sexuale în mașina de serviciu sau, mai recent, faptul că s-a ajuns să fie chemați mascații ca să spargă ușa în spatele căreia șeful și subalterna întrețineau relații extraconjugale în sediul poliției.

Aceste informații sunt îngrijorătoare și reflectă problemele de corupție adânc înrădăcinate în sistem. Nu ne putem întreba decât ce anume se întâmplă în realitate în spatele ușilor închise, care nu mai ajunge în presă.

Cât e de coruptă poliția în realitate?

Aceste fapte de corupție au consecințe grave asupra societății noastre și nu trebuie să le acceptăm ca fiind normale. Acestea subminează fundamentul justiției și distrug încrederea în instituțiile publice. Trebuie să cerem responsabilitate și integritate în ceea ce privește activitatea instituțiilor publice și să facem tot posibilul pentru a promova transparența și justiția.

Deocamdată încă nu au fost făcute cunoscute mai multe detalii de către autorități. Totuși, este foarte important să vedem că autoritățile competente iau măsuri reale în cazul acesta și că vor comunica public sancțiunile, făcând astfel cunoscută poziția lor față de astfel de conduite.

Distribuie știrea