Scandalul intonării imnului Ținutului Secuiesc la meciul României cu Ungaria. Simion: Separatismul pe criterii etnice este promovat de unii dintre colegii noștri. Răspunsul ministrului Mediului

Scandal de amploare, până în Parlamentul României, după ce unii dintre jucătorii din națională de hochei a țării noastre au intonat imnul Ținutului secuiesc împreună cu jucătorii Ungariei la un meci de la Campionatul Mondial din Slovenia.

10 Mai 2022, 12:08 (actualizat 10 Mai 2022, 12:56) Știrile TVR |

În public a fost și ministrul Mediului, Tanczos Barna, care a stat în tribuna Ungariei. Incidentul a aprins spiritele și în Parlamentul României, între reprezentanții AUR și cei ai UDMR. Și vicepremierul Sorin Grindeanu a cerut măsuri.

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a răspuns pe contul personal de Facebook după scandalul iscat la meciul de hochei dintre România și Ungaria de la Campionatul Mondial. Unii dintre jucătorii naționalei noastre au cântat imnul Ținutului Secuiesc alături de maghiari.

George Simion, AUR: Separatismul pe criterii etnice este promovat de unii dintre colegii noștri, încurajat, aplaudat cu imnuri ala unor așa zise imnuri ale unor ținuturi inventate.. Noi aici intonăm imnul României. Echipa națională de hochei a României nu a avut intonat imnul României.

Source

Distribuie știrea