Se adâncește criza migranților afgani de la granița Poloniei cu Belarus

Un gard înalt de doi metri și jumătate, ridicat de soldații polonezi, îi ține acum la distanță pe migranții de la graniță. Poliția de frontieră afirmă că oamenii par să fi primit din Belarus provizii pentru a rămâne cât mai mult timp în zonă.

Autoritățile de la Varșovia afirmă că au vrut să le trimită ajutor umanitar și s-au lovit de un refuz ferm. Migranții nu vor decât să între în spațiul Uniunii Europene.

Nu numai Polonia, ci și Lituania și Letonia au raportat creşteri substanţiale ale numărului de migranţi care au ajuns pe teritoriile lor plecând din Belarus. Cele trei state membre ale Uniunii Europene l-au acuzat pe liderul belarus Aleksandr Lukaşenko că pune astfel presiune asupra Uniunii, în scopul ridicării sancţiunilor economice impuse țării sale.

Chemată să intervină în dispută, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului i-a cerut guvernului polonez să asigure grupului de migranţi mâncare, apă, haine, asistenţă medicală şi, dacă este posibil, găzduire temporară. Dar a subliniat că Polonia nu e obligată să permită intrarea afganilor în ţară.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.