Seceta şi canicula îşi arată efectele. Mai multe râuri au secat, peştii au murit, iar oamenii nu mai au cu ce să îşi ude grădinile şi să-şi adape animalele. Râul Bahna din Mehedinţi este unul dintre ele, iar localnicii spun că nu au mai trăit aşa ceva de peste 50 de ani. Au rămas fără apă şi unele baraje, precum cel din oraşul Solca, în Suceava, aşa încât mulţi localnici nu mai au apă potabilă. Stau la cozi la cișmele și izvoare şi spun că s-au întors în timp cu câteva decenii.
A fost atât de cald, fără ploi considerabile, atâtea săptămâni, încât multe fântâni, râuri, lacuri şi baraje au rămas fără apă.
În oraşul Solca, autorităţile au fost nevoite să întrerupă alimentarea după ce apa din barajul din localitate a scăzut foarte mult. Cisterna cu apă şi izvoarele au rămas singurele surse de aprovizionare a localnicilor.
Cei care nu-și permit să cumpere apă de la magazin sunt nevoiți să stea la rând la izvoarele din zonă. Dușul a devenit un lux pentru mulți.
Autoritățile încearcă să găsească soluții după ce în loc de apă, în baraj e acum doar mâl.
Acestea sunt imagini din albia râului Bahna, de unde localnicii din Ilovița și Bahna își udau grădinile și luau apă pentru animale. După 3 săptămâni de arșiță şi după o iarnă și o primăvară foarte sărace în precipitații, râul a secat pe foarte multe sectoare.
Aşa secetă cumplită a mai fost in 1947, spun oamenii locului.
Debitul majorității râurilor din Mehedinți s-a redus dramatic.
Chiar și Dunărea a tot scăzut în ultima perioadă și se apropie de 4.000 de mc/s, mult sub media multianuală de 5.300 mc/s, obișnuită pentru această perioadă.