Secretarul de stat american Antony Blinken a făcut o vizită-surpriză la Kiev. Oficialul a mers la un spital de copii

Antony Blinken a vizitat un spital de copii din / FOTO: Genya Savilov/AP

Oficialul american a fost fotografiat cu un câine care descoperă  mine în brațe  și vorbind cu  Marina, o fetiță de șase ani din regiunea Herson.

A doua  vizită a secretarului de stat american la Kiev, după invazia rusă din februarie, vine în contextul în care Statele Unite au anunțat un nou ajutor militar de 2,7 miliarde de dolari pentru Ucraina.

Secretarul de stat și-a dorit foarte mult să facă  această călătorie acum, deoarece este un moment atât de important pentru Ucraina, potrivit unui înalt oficial american care îl însoțește pe Blinken, citat de The Guardian.

Jumătate din noul pachet de ajutor va merge în Ucraina, iar restul la alte 18 națiuni considerate amenințate de Rusia, a declarat un alt oficial al Departamentului de Stat. Printre beneficiari se află  Moldova și Georgia, care au ambele regiuni separatiste susținute de Rusia, precum și statele baltice Estonia, Letonia și Lituania și Bosnia, unde tensiunile au crescut cu liderii sârbi bosniaci susținuți de Rusia.

Această sumă vine în plus față de anunțul secretarului de apărare Lloyd Austin privind un pachet de 675 de milioane de dolari asistență militară, care include mai  arme, muniții și încărcătoare pentru rachetele Himars.

Source