Secretarul de stat american, Antony Blinken, primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a fost primit marți dimineață la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis.

29 Noiembrie 2022, 10:56 (actualizat 29 Noiembrie 2022, 11:46) Știrile TVR |

StirileTVR.ro vă prezintă pas cu pas principalele evenimente ale Reuniunii ministeriale NATO de la București și declarațiile oficiale.

Secretarul de stat american Antony Blinken, premierul Nicolae Ciucă și ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, au vizitat marți dimineață, la Ateneul Român, expoziţia “Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat strategic”, un eseu fotografic, tematic, care explorează relaţiile diplomatice, de securitate, economice şi culturale dintre poporul român şi cel american.

Antony Blinken a rememorat la Ateneul Român momentul vizitei președintelui Clinton în România, când a fost lansat Parteneriatul strategic. “Un moment în care poporul român a fost o sursă de inspirație pentru toată lumea aflată în căutarea libertății”, a declarat Antony Blinken.

Secretarul de stat american a participat alături de oficialii români la un scurt moment artistic pe scena Ateneului.

Șeful executivului, Nicolae Ciucă, a subliniat că Antony Blinken a fost în staff-ul președintelui Bill Clinton, la București, acum 25 de ani.

“Parteneriatul nostru strategic a atins cel mai înalt nivel în istoria sa de un sfert de secol”, a declarat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a mulțumit SUA pentru prezența militarilor americani pe teritoriul României și pentru dedicarea pentru întărirea Flancului Estic al NATO.

Premierul a vorbit despre cooperarea în domeniul energetic cu SUA, amintind de reactoarele de tip SMR care vor fi amplasate la Doicești.

Source