Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a felicitat Ucraina pentru succesul de la Eurovision: Am văzut imensul sprijin al publicului în toată Europa. Victoria trimite un mesaj lui Putin

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO / FOTO: Autor: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

“Am văzut ieri (sâmbătă) imensul sprijin al publicului (pentru Ucraina) în toată Europa (…). Fără îndoială, cântecul a fost minunat, este minunat”, a afirmat Geoană, înaintea reuniunii de la Berlin a miniştrilor afacerilor Externe al ţărilor NATO.

Oficialul NATO a subliniat, în context, că ruşii “au lansat războiul cel mai brutal şi mai cinic de după Al Doilea Război Mondial”.

Geoană a spus că NATO a vrut să transmită un mesaj președintelui rus Vladimir Putin că, în ciuda declanșării celui mai „brutal și cinic” conflict de după cel de-al Doilea Război Mondial, Ucraina a continuat să surprindă prin curaj și Occidentul cu unitatea sa.

Geoană a adăugat că cel mai probabil Putin a fost realmente surprins de curajul poporului ucrainean și de unitatea Occidentului. “Suntem uniți, suntem puternici și vom continua să ajutăm Ucraina să câștige războiul”a mai transmis acesta.

Ucraina, reprezentată de trupa Kalush Orchestra, a câştigat concursul Eurovision cu piesa „Stefania”. Pe locul doi a ieșit Marea Britanie, urmată de Spania. Reprezentanții Ucrainei au fost pe locul patru în clasament după votul țărilor, dar publicul a ținut cu ei, iar voturile lor i-au propulsat pe prima poziție. La final, ucrainenii au obținut 631 de voturi, cu aproape 200 mai mult decât locul al doilea.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.