Secretarul general al ONU reînnoiește apelul pentru „oprirea imediată a violenței” în Ucraina

Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres / FOTO: Shutterstock

”Îmi reînnoiesc apelul pentru oprirea imediată a violenței, pentru acces neîngrădit la ajutor umanitar pentru toți cei care au nevoie, pentru evacuarea în siguranță a civililor prinși în zonele de luptă și pentru protecția urgentă a civililor și respectarea drepturilor omului în conformitate cu normele internaționale.”, a declarat Antonio Guterres vineri.

Oficialul ONU a spus că războiul a ucis deja mii de oameni, a strămutat alte milioane, a provocat încălcări inacceptabile ale drepturilor omului și generează o criză globală tridimensională în domeniile alimentației, energiei și finanțelor, criză care afectează cel mai mult persoanele, țările și economiile vulnerabile.”

Guterres a spus că ONU este „angajată în efortul umanitar”, dar în cele din urmă, negocierile și dialogul vor fi necesare pentru a rezolva conflictul. „Cu cât părțile se angajează mai devreme în eforturi diplomatice de bună-credință pentru a pune capăt acestui război, cu atât va fi mai bine pentru Ucraina, Rusia și restul lumii”, a spus el.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.