Ședință a comitetului interministerial. Sunt discutate toate propunerile privind relaxarea măsurilor sanitare. Participă doar secretarii de stat

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, după ședința de guvern, că vineri va avea loc o ședință a comitetului interministerial în care vor fi discutate toate propunerile privind relaxarea măsurilor sanitare.

Vineri o să fie comitetul interministerial. Acestea sunt propuneri pe care le vom discuta cu Ministerul Sănătății, Ministerul de Interne, Justiției(…) vom vedea care sunt, de fapt, soluțiile. Până la urmă există un mod de a motiva populația, fiecare țară folosește un mod de a motiva populația(…) Dacă Germania este ok să aibă beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că putem să fim și noi ok, a declarat premierul.

Una dintre propunerile care vor fi luate în discuție este ca în spațiile de birouri unde toată lumea este vaccinată să se renunțe la purtarea măștii.

O altă  propunere de măsură de relaxare anunţată de autorităţi este ca de la întâi iunie, pe plajele de la malul mării să nu va mai fi obligatorie purtarea măştii de protecţie.

Premierul Florin Cîțu a discutat cu reprezentanţii HoReCa despre condițiile ce vor trebui respectate în această vară, pe litoral.

A două etapă de relaxare va fi în jur de întâi august, dacă rata de vaccinare în rândul populaţiei creşte. Tot atunci ar putea avea loc şi festivalul Neversea.

Source

Distribuie știrea