• Sun. Oct 24th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Şedinţă a Comitetului Politic Naţional USR PLUS, pe tema moţiunii de cenzură

Sep 3, 2021

Dan Barna și Dacian Cioloș / FOTO: RADU TUTA / AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

Iulian Bulai a precizat că PNL trebuie să înţeleagă “gravitatea acestui moment” şi să propună “o persoană matură din punct de vedere uman şi politic” pentru funcţia de premier al României.

“Va fi o întâlnire a Comitetului Politic al partidului, care este un fel de Parlament al USR PLUS, constituit din parlamentari, preşedinţi de filiale judeţene şi lideri din toată ţara – vorbim de sute de oameni. Cel mai probabil acolo va fi confirmată propunerea de a lansa o moţiune de cenzură împotriva premierului Cîţu şi de a continua o guvernare alături de PNL şi UDMR, cu un alt premier în frunte”, a spus Bulai.

Şedinţa Comitetului Politic Naţional se va desfăşura on-line. În ce priveşte momentul depunerii moţiunii de cenzură, Bulai a arătat că îşi doreşte ca acest lucru să se întâmple cât mai curând.

“Eu sper să fie în cel mai scurt timp. Sper să fie în următoarele ore de la Comitetul Politic, asta dacă nu primim o propunere asumată de premier din partea PNL-ului, care să aibă calităţile pe care le-am solicitat: maturitate umană şi politică şi capacitatea de a reforma ţara şi de a veni cu o perspectivă de modernizare rapidă a României”, a spus Bulai.

Deputatul a menţionat că, în cazul în care moţiunea de cenzură nu va trece, miniştrii USR PLUS îşi vor depune demisia.

Moșteanu spune că premierul este singurul vinovat de criza din coaliție.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *