Ședință de Guvern, astăzi. Pe ordinea de zi, o hotărâre privind costurile de cazare pentru ucrainenii care intră în România

Ședință de guvern / FOTO: Autor: RADU TUTA / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES/FOTO, foto.agerpres.ro

Executivul va decide cu privire la proiectul de hotărâre pentru aprobarea valorii maxime a costurilor aferente cazării în alte locaţii stabilite de comitetele judeţene/ al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă pentru cetăţenii străini sau apatrizii aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi care nu solicită o formă de protecţie potrivit Legii nr. 122/2006 privind azilul în România, precum şi pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne.

Proiectul de hotărâre va fi aprobat în baza unei hotărâri a CNSU adoptate vineri. Prin hotărârea CNSU se propune ca pentru finanţarea cheltuielilor prevăzute în OUG nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin şi asistenţă umanitară de către statul român cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, să fie alocate Ministerului Afacerilor Interne, pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

La stabilirea sumelor alocate se propune a fi avute în vedere, pentru o perioadă de 30 de zile, cheltuielile necesare pentru:

* un număr mediu de 70.000 de persoane cazate zilnic, dintre care 50.000 în spaţii puse la dispoziţie gratuit, şi 20.000 în spaţii puse la dispoziţie contra-cost;

* funcţionarea a 22 de tabere temporare de cazare şi asistenţă umanitară.

Source

Distribuie știrea