Ședință de guvern în această seară, pentru adoptarea noilor măsuri de relaxare, valabile de mâine. Premierul Florin Cîțu va susține declarații la ora 21.00

La ora 20.30, la Palatul Victoria se desfășoară o ședință de guvern în care vor fi adoptate măsurile discutate ieri la Palatul Cotroceni și dezbătute astăzi în Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

14 Mai 2021, 16:50 (actualizat 14 Mai 2021, 17:05) |

Premierul Florin Cîțu / FOTO: www.facebook.com/guv.ro

StirileTVR.ro vă țin la curent cu cele mai importante decizii anunțate de Palatul Victoria.

Astăzi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat organizarea și desfășurarea a 4 evenimente culturale test/pilot, în limita a 70% din capacitatea spațiilor desemnate drept gazdă.

Lista cu evenimentele culturale pilot:

– 14 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, „Libera Musica”, eveniment organizat la interior, cu participarea a maxim 70% din capacitatea spaţiului; organizator: Opera Naţională Bucureşti.

– 15 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, „Dineu cu Proşti”, eveniment organizat la interior, cu participarea a maxim 70% din capacitatea spaţiului; organizator: Teatrul Naţional Bucureşti.

– 15 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, „Faust”, eveniment organizat la interior, cu participarea a maxim 70% din capacitatea spaţiului; organizator: Opera Naţională Română Cluj-Napoca.

– 16 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, „Libera Musica”, eveniment organizat la exterior, cu participarea a maxim 70% din capacitatea spaţiului; organizator: Opera Naţională Bucureşti.

„Foarte important, apar aceste relaxări, dar toţi românii trebuie să înţeleagă că suntem încă în pandemie. Avem vaccin, trebuie să ne vaccinăm. În spaţiul închis rămâne masca, în staţii de autobuz, în zone de autobuz (…), pieţe în aer liber. Este un pas important mai devreme decât estimasem şi lucrurile merg bine, dar să nu credem că a trecut. Trebuie să mergem să ne vaccinăm”, a subliniat șeful executivului joi seară.

Ieri, șeful statului a anunțat că din 15 mai se elimină obligativitatea portului măștii în aer liber, cu excepția piețelor sau târgurilor, se renunță la carantina de noapte, iar magazinele pot reveni la programul normal de funcționare.

Președintele Klaus Iohannis a prezentat un calendar al măsurilor de relaxare până la 1 septembrie. Astfel, următoarele măsuri de relaxare ar urma să intre în vigoare la 1 iunie, 1 iulie și 1 august.

Iohannis a subliniat că au fost stabilite niște ținte de vaccinare: 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, 6 milioane până la 1 iulie și 7 milioane până la 1 august.

Participant joi la ședința de lucru de la Palatul Cotroceni alături de premierul Florin Cîțu și de alți membri ai guvernului, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a subliniat la TVR că măsurile de relaxare au fost luate pemtru că situația este sub control – au scăzut numărul infectărilor și numărul persoanelor internate la ATI.

Șeful DSU a subliniat că măsurile de relaxare anunțate de președintele Iohannis vor fi treptate și se vor corela cu situația epidemiologică și cu numărul persoanelor vaccinate.

Source

Distribuie știrea