• Thu. Dec 2nd, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Ședință de guvern la ora 13.00. Incertitudine privind prefecții și subprefecții USR-PLUS

Sep 9, 2021
09 Septembrie 2021, 10:25 (actualizat 09 Septembrie 2021, 10:42) |

Premierul Florin Cîțu / FOTO: gov.ro

USR-PLUS are 14 prefecți și 29 de subprefecți.

Pentru demiterea prefecților și a subprefecților este necesară o hotărâre de guvern.

Întrebat marți dacă membrii USR PLUS din eşalonul doi din aparatul de stat – prefecţi, subprefecţi – vor demisiona, liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat că membrii de partid care ocupă funcţii în eşalonul doi al Guvernului nu îşi vor da demisia. “Colegii mei rămân acolo. Ăsta nu este guvernul lui Florin Cîţu. Florin Cîţu a fost pus să îl conducă, să administreze acest guvern de coaliţie. A dovedit că nu poate, însă nu este guvernul dânsului. Colegii mei rămân acolo. Dacă vrea să îi dea afară, să îi dea afară. La câte abuzuri a făcut Florin Cîţu în perioada asta, nu m-ar mira să mai facă încă unul”, a spus Moşteanu, la Palatul Parlamentului.

“Vă spun care este frica mea: în momentul în care ai negociat cu AUR şi cu PSD, nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu ştiu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, a declarat miercuri seara premierul, la Digi24.

Cîțu susține că nu știe ce a negociat USR-PLUS cu AUR și ce le-a promis. “Dacă cumva AUR a negociat ca această campanie de vaccinare să fie încetinită?”.

Miercuri seara, deciziile de demitere a secretarilor de stat USR-PLUS au fost publicate în Monitorul Oficial.

“Mă surprinde lipsa de logică a lui Florin Cîţu. Într-o zi în care spune că ‘Hai să se întoarcă USR la masa negocierilor’, în aceeaşi zi dă afară şi secretarii de stat, noaptea. Probabil vrea să îşi mai aranjeze, să mai dea nişte locuri prin partid, înainte de congres, dar cred că oamenii aceia înţeleg că primesc nişte locuri într-o barcă care se scufundă. (…) Florin Cîţu nu a înţeles nimic din ce se întâmplă în ultimele zile şi din ce înseamnă o relaţie în coaliţie”, a declarat Moşteanu la Digi 24, citat de Agerpres.

Deciziile vizează eliberarea din funcţie a 26 de persoane având funcţia sau rangul de secretar de stat sau subsecretar de stat. Dintre cei eliberaţi din funcţie, 21 activau în cadrul ministerelor, unul la Departamentul Românilor de Pretutindeni, unul la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, iar trei erau consilieri de stat sau secretari de stat la Cancelaria vicepremierului Dan Barna.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *