Ședință de guvern. Se stabilesc criteriile pe baza cărora se vor acorda sporurile pentru personalul care lucrează cu fonduri europene

15 Martie 2023, 10:41 (actualizat 15 Martie 2023, 11:46) Știrile TVR |

ACTUALIZARE Cele mai importante decizii de astăzi sunt legate de îndeplinirea jaloanelor și țintelor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și întreprinderea tuturor demersurilor la nivelul Guvernului astfel încât să putem absorbi toți banii alocați prin acest program, a declarat premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de guvern. La nivelul ministerelor de linie s-a discutat cu staff-ul tehnic al Comisiei, a fost nevoie de clarificări și decizii astfel încât să ne asigurăm că cererea de plată nr. 2 va fi aprobată.

Pe masa guvernului se află măsuri de protecție socială și va fi adoptată hotărârea de guvern prin care se stabilesc criteriile pe baza cărora se vor acorda acele sporuri pentru angajații din administrația publică locală și centrală care lucrează cu fonduri europene, a transmis Vlad Ungar, pentru TVR Info. Angajații de la stat care fac proiecte europene au sarcini prevăzute în contractul de muncă privind gestionarea proiectelor cu fonduri europene și vor primi sporuri, astfel:

Cei care lucrează cu fonduri europene beneficiază de o majorare a salariilor de bază cu până la 50%, în funcție de timpul efectiv lucrat lunar pentru activitățile proiectului și prevăzute corespunzător în fișa postului, după cum urmează:

a) până la 20 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 10%;

b) între 21-40 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 20%;

c) între 41-60 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 30%;

d) între 61- 80 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 40%;

e) peste 80 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 50%.

– În primele 5 zile ale fiecărei luni calendaristice, în funcţie de numărul de ore efectiv lucrate în luna anterioară, conform pontajului lunar semnat de coordonatorul de proiect, se stabileşte procentul de majorare salarială.

– Pentru personalul care își desfășoară activitatea simultan în mai multe proiecte, numărul de ore efectiv lucrate în luna anterioară se cumulează, procentul de majorare salarială fiind stabilit la nivelul corespunzător numărului de ore cumulate.

* Indemnizaţiile lunare ale preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene şi primarilor şi viceprimarilor unităţilor administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu până la 50% în funcție de numărul, tipul și valoarea proiectelor aflate în implementare pentru care unitățile administrativ-teritoriale au calitatea de beneficiar.

Sporul pentru primar, președintele Cosniliului Județean sau pentru șeful instituției se calculează în funcție de numărul proiectelor europene implementate de instituție, dar și în funcție de suma care a fost atrasă prin proicetul cu bani europeni.

Source

Distribuie știrea