Șeful diplomației israeliene, la Riga: Singura cale de a opri războiul este negocierea

Ministrul israelian de externe, Yair Lapid a călătorit special la Riga pentru a se întâlni cu omologul sau american Antony Blinken. Implicarea Israelului în medierea unei soluții la războiul din Ucraina a fost posibilă după vizita fulger a premierului Naftali Bennett prin care, spun analiștii, Putin a crezut că va fisura izolarea politică în care se află de la începutul invaziei.

Minstrul israelian de Externe, Yair Lapid: Israelul este total angajat să facă tot ce îI stă în putință să oprească războiul din Ucraina. Am condamnat invazia Rusiei în Ucraina şi o facem în continuare. Israel este un partener în efortul global de opri războiul. Singura cale de a opri războiul este negocierea Israelul este în momentul de față printre puținele state din lumea liberă care pot asigura un canal de comunicare între Moscova, Washington și restul liderilor occidentali.

Israelul a votat alături de Statele Unite și alte țări occidentale la Adunarea Generală a ONU de săptămână trecută rezoluția care condamnă invazia rusă.

Dar a refuzat cererile Ucrainei de a trimite echipament militar. În schimb, au fost trimise deja 100 de tone de ajutoare umanitare. Din perspectiva americană, orice ajutor în oprirea războiului este binevenit, iar experiența Israelului în acest domeniu nu este de neglijat, spun surse din departamentul de stat de la Washington.

Source

Distribuie știrea