Seniorii de la Casa Sfântul Iosif din Iaşi au nevoie de ajutor, după ce au rămas fără finanțare

Zeci de bătrâni îngrijiţi în Casa Sfântul Iosif din Iaşi au nevoie, de anul viitor, de sprijin financiar. Din cauza pandemiei, Congregaţia de măicuţe de la Roma, care le oferea din 2002 ajutor, a anunţat că nu o mai poate face. Aşa că mulţi bătrâni care nu-şi pot plăti singuri întreţinerea în cămin riscă să nu mai aibă parte de îngrijire.

28 Decembrie 2021, 16:41 (actualizat 28 Decembrie 2021, 18:35) |

Pe bunica Viorica am găsit-o la Căminul de bătrâni Sf. Iosif, în a treia zi de Crăciun, plină de speranță pentru noul an.

La fel ca bunica Viorica mai sunt aproximativ 40 de seniori cu vârste între 60 și 98 de ani care locuiesc în căminul de la Iași și se bucură de sprijin.

Căminul de Bătrîni Sf. Iosif din Iași a fost deschis în anul 2002 și încă de la început a fost susținut de Congregaţia “Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providenţe” cu sediul la Roma.

Din 2005, căminul oferă și un serviciu de îngrijire la domiciliu pentru persoanele aflate în dificultate. Întreținerea unui bătrân se ridică lunar la 3000 de lei. Jumătate dintre asistaţi achită integral suma, dar există și persoane care au nevoie de ajutor pentru a strânge banii necesari şederii în cămin.

Până la sfârșitul acestui an, Congregaţia de la Roma suportă integral toate cheltuielile necesare.

Din ianuarie însă, conducerea căminului a fost înștiințată că nu va mai primi sprijin.

Pentru a rezista o perioadă până la găsirea unei soluții de finanțare, măicuțele au hotărât să închidă serviciul de îngrijire la domiciliu pentru persoanele aflate în dificultate.

Deși căminul este condus de măicuțe catolice, cei mai mulți vârstnici care locuiesc aici sunt ortodocși.

Source

Leave a Comment