Serghei Lavrov: Lumea evoluează în mod complicat

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a îndemnat miercuri toate ţările lumii să depună eforturi pentru a proteja legile internaţionale, în condiţiile în care “lumea evoluează într-un mod complicat”, informează Reuters. Lavrov a făcut aceste declaraţii în timpul unei întrevederi cu omologul său vietnamez, Bui Thanh Son, la Hanoi.

06 Iulie 2022, 10:08 (actualizat 06 Iulie 2022, 11:52) Știrile TVR |

SERGHEI LAVROV

Afirmaţiile lui Lavrov survin în condiţiile în care Rusia este acuzată de ţările occidentale de încălcarea legislaţiei internaţionale prin invazia sa în Ucraina. Liderii Uniunii Europene au îndemnat Moscova să respecte o decizie a Curţii Internaţionale de Justiţie, potrivit căreia Rusia trebuie să-şi retragă trupele din Ucraina.

“Vietnamul este un partener-cheie (al Rusiei) în cadrul Asociaţiei Naţiunilor din Sud-Estul Asiei şi relaţiile dintre cele două ţări se bazează pe istorie şi pe lupta lor comună pentru dreptate”, a declarat Lavrov în timpul întrevederii.

Vietnam şi Rusia au relaţii strânse, ce datează încă de pe vremea Uniunii Sovietice, iar Hanoi nu a condamnat până acum războiul Rusiei în Ucraina.

Vizita lui Lavrov la Hanoi a avut loc în contextul în care cele două ţări sărbătoresc 10 ani de la stabilirea unui “parteneriat strategic cuprinzător”.

Lavrov urmează să se deplaseze săptămâna aceasta în Indonezia, pentru a participa la reuniunea miniştrilor de Externe ai ţărilor din G20.

Sursa: Agerpres

Source