Serviciile secrete ale Ucrainei țin legătura cu luptătorii Azovstal capturați. Ministrul ucrainean de Interne: „Știm cu toții că toți vor fi aici, la Kiev”

Serviciile de informații ale Ucrainei comunică cu luptătorii capturați în combinatul siderurgic Azovstal, iar Kievul face tot posibilul pentru a le asigura eliberarea, a declarat vineri seara ministrul ucrainean de Interne Denis Monastirski, citat de Reuters.

04 Iunie 2022, 09:54 (actualizat 04 Iunie 2022, 10:17) Știrile TVR |

Foto: Captură video

Planează încertitudinea supra viitorului a sute de luptători din combinatul siderurgic Azovstal, din Mariupol, luați prizonieri de Rusia la mijlocul lunii mai, după ce li s-a ordonat să se predea.

Prin intermediul lor (serviciile de informații) aflăm despre condițiile de detenție, nutriție și despre posibilitatea eliberării lor”, a spus Monastirski la televiziunea ucraineană.

„Știm cu toții că toți vor fi aici, la Kiev, și facem tot posibilul pentru a face acest lucru.”

Rusia a declarat în luna mai că aproape 2.000 de ucraineni s-au predat după o ce au opus rezistență în ruinele din Mariupol. Oamenii au rezistat săptămâni întregi în buncăre și tuneluri sub vastul complex metalurgic Azovstal.

Kievul vrea ca luptătorii să fie înapoiați în cadrul unui schimb de prizonieri, însă unii parlamentari ruși de rang înalt au cerut ca unii dintre soldați să fie judecați. Kremlinul a spus că luptătorii care s-au predat vor fi tratați conform standardelor internaționale.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.