• Thu. Dec 2nd, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Sfârșit de misiune la spitalul modular Leţcani pentru cadrele medicale venite din Republica Moldova

Nov 15, 2021

Cea de a doua echipă de medici și asistenți din Republica Moldova, care a ajutat la tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19, a plecat spre casă. Momentul a fost marcat printr-o ceremonie.

15 Noiembrie 2021, 12:15 (actualizat 15 Noiembrie 2021, 12:41) |

Buna ziua, cei 20 de medici și asistente medicale, precum şi 7 paramedici, au ajuns la Lețcani la începutul lunii, înlocuindu-i pe colegii (32 medici si paramedici) basarabeni din prima echipa, care au venit la spitalul modular la mijlocul lui octombrie.

În total, Republica Moldova a trimis 59 de medici si paramedici la această unitate medicală, într-o misiune umanitară, ca să îi ajute pe colegii ieșeni. În luna mai, o echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali români a mers în Republica Moldova ca să îi sprijine pe medicii de peste Prut în lupta împotriva pandemiei.

De menționat este că internările la spitalul modular de la Iași au fost sistate, din cauza problemelor cu instalația de încălzire. Majoritatea bolnavilor au fost mutați la alte unități sanitare din județ, ca să nu mai fie ținuți în frig în saloane.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *