Simona Halep, în a doua semifinală consecutivă pe iarbă, după o victorie rapidă cu Anisimova la Bad Homburg. Urmează meciul cu Bianca Andreescu

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (30 ani, 19 WTA), a patra favorită, s-a calificat în semifinalele turneului WTA 250 de la Bad Homburg, dotat cu premii totale de 203.024 euro, după ce a învins-o pe americanca Amanda Anisimova cu 6-2, 6-1, joi seara, în doar 55 de minute.

24 Iunie 2022, 07:50 (actualizat 24 Iunie 2022, 08:29) Știrile TVR |

În primul set al duelului cu Anisimova de la Bad Homburg, Halep a salvat două mingi de contra-break şi s-a distanţat la 3 – 1. Cu de două ori mai multe puncte luate cu “primul serviciu” și jumătate din mingile jucate la “retur” câștigate, Simona s-a impus la 2 într-o manșă de debut în care a cumulat 5 ași.

Halep nu și-a pierdut ritmul la 3-0 în setul secund, când americanca a cerut intervenția medicului pentru dureri la mâna de joc. Cu o eficacitate de 64 la sută la “primire”, Simona s-a calificat, la Bad Homburg, în a doua semifinală consecutivă pe iarbă, după Birmingham.

“Am știut că va juca rapid așa că a trebuit să fiu plasată bine și puternică. Am jucat bine”, a declarat sportiva noastră după meci.

Halep a avut un procentaj excelent la punctele cu primul serviciu (85,7%), reuşind nu mai puţin 10 aşi.

Ambele jucătoare au făcut câte 4 duble greşeli, Halep a dominat la capitolul mingi direct câştigătoare, 31-19, în timp ce americanca a făcut mai multe erori neforţate, 31-13.

Halep are acum 2-1 în meciurile directe cu Anisimova (20 ani, 25 WTA), după ce primele două au avut loc la Roland Garros. Anisimova s-a impus în 2019 cu 6-2, 6-4, în sferturi, iar Halep s-a revanşat în 2020, cu 6-0, 6-1, în turul al treilea.

Fostul lider mondial şi-a asigurat un cec de 8.871 euro şi 110 puncte WTA.

Cap de serie numărul 2, Halep îi acordă revanșa Biancăi Andreescu la mai bine de 2 ani și jumătate după victoria obținută la “Turneul Campioanelor” de la Shenzen. Canadianca de origine română a trecut cu 6-4, 6-1 de principala favortiă, rusoaica Daria Kasatkina.

“Va fi un meci dificil, sunt sigură , știu la ce să mă aștept. Este un alt meci, este pe iarbă, partidă diferită. Sunt pregătită !”, a spus Simona despre duelul cu Bianca.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.