Simona Halep: Nu va mai exista niciodată un alt Roger Federer. Sunt recunoscătoare că am avut șansa să joc în aceeași eră cu el

Jucătoare română de tenis Simona Halep, campioană la Roland Garros și Wimbledon și fost număr 1 mondial, a transmis un mesaj după anunțul că marele campion elvețian Roger Federer se retrage din tenis. Sportiva noastră se alătură astfel celorlalți jucători, dar și foști jucători, antrenori și oameni din tenis care au reacționat după ce Federer a decis să pună punct carierei sale impresionante.

17 Septembrie 2022, 10:14 (actualizat 17 Septembrie 2022, 10:20) Știrile TVR |

Simona Halep și Roger Federer / FOTO: Simona Halep/Facebook

“Nu va mai exista niciodată un alt Roger și sunt recunoscătoare că am avut șansa să joc în aceeași eră cu el” – a scris fostul lider mondial pe rețelele de socializare.  Sportiva a postat și o fotografie în care apare alături de Federer, la US Open.

De la fostele jucătoare Billie Jean King și Martina Navratilova, veteranii Rafael Nadal și Serena Williams, până la Iga Swiatek și Carlos Alcaraz, proaspeții campioni de la US Open, jucători din toate generațiile, antrenori, jurnaliști, comentatori sportivi, organizatorii marilor turnee, toată lumea tenisului a transmis mesaje după vestea retragerii marelui campion elvețian.

Rafael Nadal, cel mai mare rival, dar și prieten al lui Federer, a transmis un mesaj emoționant în care a spus că este o zi tristă pentru el și pentru toată lumea tenisului. “Dragă Roger, prietenul și rivalul meu, aș fi vrut ca această zi să nu vină niciodată. Este o zi tristă pentru mine, dar cred că şi pentru întreaga lume a tenisului. A fost o plăcere, dar şi o onoare şi un privilegiu, să împărtăşesc toţi aceşti ani cu tine, să trăiesc atâtea momente fantastice pe teren şi în afara lui. Vom avea multe alte momente împreună în viitor, mai sunt multe lucruri de făcut împreună, știm asta. Deocamdată, îți doresc cu adevărat toată fericirea alături de soția ta, Mirka, de copiii tăi, de familia ta și să te bucuri de ceea ce ai în față. Ne vedem la Londra la @lavercup”, a scris campionul spaniolul pe rețelele sociale.

Roger Federer se retrage la 41 de ani, după o carieră impresionantă. A fost 310 săptămâni numărul 1 mondial, a fost cel mai vârstnic număr 1 mondial din istorie, la 36 de ani și 320 de zile, a câștigat 28 de turnee Masters 1000, are două medalii olimpice (aur 2008, argint 2012), a fost declarat de 5 ori Sportivul Anului, a câștigat de 6 ori Turneul Campionilor (în 2003, 2004, 2006, 2007, 2010, 2011) și are în total nu mai puțin de 103 titluri ATP, fiind al doilea jucător după Jimmy Connors (109). Elvețianul a jucat, într-o carieră de 24 de ani, 1526 de meciuri la simplu, obținând 1251 de victorii.

CITEȘTE ȘI:

Roger Federer pune capăt unei cariere impresionante în tenis. Rafael Nadal: Aș fi vrut ca această zi să nu vină niciodată. Serena Williams: Ai inspirat milioane de oameni, inclusiv pe mine

Roger Federer, fost nr. 1 mondial în tenisul masculin și unul dintre cei mai iubiți sportivi din lume, a anunțat că se retrage după competiția Laver Cup, din 23-25 septembrie

Source