Sindicaliştii din administraţia publică pichetează Primăria Municipiului Bucureşti. Activitatea Centrului de Protecţie a Plantelor Bucureşti, în pericol să fie sistată

Sindicatul Forum din administraţia publică Bucureşti, afiliat la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), pichetează marţi Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) timp de două ore, în intervalul orar 10:00 – 12:00.

03 Octombrie 2023, 10:25 (actualizat 03 Octombrie 2023, 10:54) Știrile TVR |

Primăria Capitalei

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de promovarea de către Primărie a unui proiect HCGMB privind încetarea activităţii Centrului de Protecţie a Plantelor Bucureşti, serviciu public de interes local al Municipiului Bucureşti, prin care se vor disponibiliza toţi salariaţii, majoritatea fiind membri ai Sindicatului Forum din Administraţia Publică.

De asemenea, reprezentanţii organizaţiei sindicale acuză lipsa oricărui dialog social din partea conducerii executive a Primăriei Municipiului Bucureşti, prin care să se justifice oportunitatea desfiinţării activităţii de prestare a tratamentelor fitosanitare şi să se analizeze posibilităţile de salvare a locurilor de muncă. Aceştia au menţionat că PMB nu a răspuns până în prezent la adresa transmisă în data de 12 septembrie şi care a fost înregistrată trei zile mai târziu, în 15 septembrie.

Acţiunea de protest va avea loc pe trotuarul vis-a-vis de Primăria Municipiului Bucureşti, iar numărul participanţilor va fi de 20-25 persoane.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) este afiliată la Confederaţia Cartel Alfa. Preluare: Agerpres

Source

Distribuie știrea