Sistemele de rachete HIMARS, din SUA, au sosit în Ucraina

Sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) din Statele Unite au sosit în Ucraina, a declarat joi ministrul Apărării, Oleksii Reznikov.

23 Iunie 2022, 15:42 (actualizat 23 Iunie 2022, 15:48) Știrile TVR |

HIMARS

„HIMARS a ajuns în Ucraina. Mulțumesc colegului și prietenului meu SecDef Lloyd J. Austin III pentru aceste instrumente puternice”, a scris Reznikov pe Twitter.

”Vara va fi fierbinte pentru ocupanții ruși. Și ultima pentru unii dintre ei”, a mai scris el.

CNN nu a putut verifica în mod independent dacă sau când HIMARS a intrat în țară sau dacă sunt deja folosite pe câmpul de luptă.

Atât Rusia, cât și Ucraina operează deja sisteme MLRS, dar versiunea HIMARS cu șase rachete, trimisă pentru a ajuta Kievul, este mai avansată, cu o rază de acțiune și precizie superioare.

Ucraina a cerut aproximativ 300 de aceste sisteme. Până în prezent, SUA au donat doar patru HIMARS Ucrainei, dar nu au exclus să ofere mai multe în viitor.

Separat, Germania va trimite trei astfel de sisteme în Ucraina, a declarat miercuri ministrul german al apărării, Christine Lambrecht.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.