• Thu. Sep 16th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Sistemul medical cubanez traversează o criză gravă de medicamente. Cubanezii din diaspora trimit acasă produsele care lipsesc

Aug 13, 2021

Marylis Colarte trage după ea două trolere prin aeroportul din Madrid. Ea a trimis deja la Havana 100 de kilograme de ajutoare. Marylis face parte dintr-o rețea internațională de voluntari care s-a organizat pentru a-i ajuta pe conaționalii cubanezi lipsiți de medicamente, alimente și produse sanitare. Voluntarii au salutat inițiativa dar spun că este puțin eficientă deoarece numărul zborurilor către Havana este limitat.

Sistemul medical cubanez a fost pus la punct în timpul regimului condus de Fidel Castro. Este foarte eficient dar traversează o criză gravă de medicamente și materiale medicale.

Guvernul de la Havana acuză Statele Unite pentru criza pe care o traversează dar criticii spun că de vină este sistemul economic centralizat.

Luna trecută, lipsa produselor de bază a declanșat ample proteste în toată Cuba. Țara din Caraibe traversează una dintre cele mai grave crize COVID, cu de zece ori mai multe cazuri decât media internațională.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *