Situația lui Novak Djokovic rămâne incertă la Melbourne, ministrul Imigrației încă nu a anunțat dacă va cere anularea vizei. Sportivul este cap de serie nr. 1 la Australian Open și s-a antrenat pe arena principală a turneului

11 Ianuarie 2022, 11:31 (actualizat 11 Ianuarie 2022, 12:03) |

Novak Djokovic și echipa sa, la primul antrenament pe Rod Laver Arena / FOTO: Contul de Twitter al lui Novak Djokovic

Tenismanul sârb Novak Djokovic s-a antrenat marţi pe terenul central al Openului Australiei, Rod Laver Arena, la o zi după victoria obţinută în justiţie împotriva deciziei guvernului australian de a-i anula viza de intrare, însă participarea sa la primul turneu de Mare Şlem al anului este în continuare în suspans, scrie AFP.

Numărul unu mondial, care visează să câştige la Melbourne al 21-lea său titlu de Grand Slam, şi-a făcut încălzirea într-o sală de fitness înainte de a intra în zona rezervată jucătorilor, îndreptându-se către trenul central, cu şase zile înaintea debutului competiţiei.

“Am venit aici pentru a disputa unul dintre turneele cele mai importante, în faţa unor spectatori incredibili”, a scris sârbul, nevaccinat împotriva Covid-19, luni, pe contul său de Instagram, sub o fotografie în care apare alături de echipa sa, pe terenul central de la Melbourne Park.

Însă, cu o săptămână înaintea startului turneului (17-30 ianuarie), Christopher Tran, un avocat al guvernului australian, a avertizat că autorităţile de la Canberra pot în continuare decide să-l expulzeze pe jucător, ceea ce i-ar putea aduce lui Djokovic o interdicţie de intrare pe teritoriul Australiei timp de trei ani.

Un purtător de cuvânt al ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, a declarat că acesta ia în considerare o anulare a vizei lui Djokovic, utilizând puterile sale ministeriale, dar a refuzat să ofere mai multe detalii, din motive juridice.

Judecătorul australian Anthony Kelly a ordonat luni eliberarea jucătorului sârb din centrul unde se afla izolat de la sosirea sa la Melbourne. Djokovic, deţinătorul recordului de titluri cucerite la Australia Open (nouă) şi campionul en titre, a fost reţinut la sosirea sa în “Ţara Cangurilor”, la jumătatea săptămânii trecute, iar viza sa de intrare, susţinută de o scutire medicală de la cerinţele de vaccinare impuse de autorităţile de la Antipozi, a fost revocată

Articole pe aceeaşi temă

Source

Leave a Comment