Șoferii aflaţi în tranzit în judeţul Mureș, pe DN13 E60, au primit cafea, într-o campanie de prevenire a accidentelor rutiere

Poliţiştii de la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş au oferit cafea şoferilor aflaţi în tranzit în judeţ pe DN13 E60, marţi, în cadrul unei campanii de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul oboselii la volan, a consumului de alcool sau de substanţe interzise.

05 Iulie 2022, 15:24 (actualizat 05 Iulie 2022, 15:28) Știrile TVR |

Cafea de la polițiști / IPJ Mureș

“Marţi, 05 iulie a.c., începând cu ora 07.00, poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au derulat o nouă acţiune preventivă în trafic, pentru a preveni victimizarea cetăţenilor prin infracţiuni specifice sezonului estival şi prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan, a consumului de alcool sau substanţe interzise. Astfel, poliţiştii rutieri mureşeni au oprit în trafic autoturismele care au tranzitat pe DN13 E60 şi i-au servit pe conducătorii auto cu o cafea, oferindu-le astfel prilejul de a luat o scurtă pauză, înainte de a-şi continua călătoria”, a arătat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.

Potrivit IPJ Mureş, poliţiştii rutieri le-au oferit conducătorilor auto recomandări cu privire la conducerea pe timp de noapte şi conducerea preventivă, pentru a preveni implicarea acestora în accidente rutiere.

“Totodată, poliţiştii au discutat cu conducătorii auto despre măsurile de siguranţă pe care trebuie să le aibă în vedere atunci când pornesc la drum, pentru a preveni furturile din locuinţe, din autoturisme, înşelăciunile, le-au transmis cum să îşi protejeze bunurile personale în vacanţă, să nu le lase nesupravegheate în autoturisme, să aibă grijă la cunoştinţele ocazionale, pentru a nu fi victimizaţi. De asemenea, au fost oferite recomandări cu privire la riscurile asociate consumului de substanţe psihoactive, dar şi despre urmările sale, precum deteriorarea relaţiilor cu familia şi cu prietenii, dependenţa, depresia, violenţa, accidentele rutiere etc.”, a arătat IPJ Mureş.

Poliţiştii au precizat că au vizat, în cadrul acţiunii preventive, în principal, conducătorii auto care au condus mult pentru a ajunge să-şi petreacă concediul în diferite părţi ale ţării, fiind una dintre categoriile expuse victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Corpului Naţional al Poliţiştilor.

Source