Șoferul unui camion care fugea de poliție a lovit opt persoane la New York. Cel puțin doi oameni sunt în stare foarte gravă

Șoferul unui camion care fugea de poliție a lovit opt persoane la New York / FOTO: Captură foto

Presa locală s-a mobilizat rapid când poliţia din New York (NYPD) a raportat că s-a confruntat luni spre orele prânzului cu refuzul de a se conforma din partea unui individ aflat la volanul unui camion de închiriat care a lovit şi răsturnat mai mulţi pietoni în Brooklyn, unul dintre cele cinci cartiere ale oraşului american.

Poliţiştii au încercat să oprească vehiculul care şi-a continuat cursa, răsturnând alte persoane în mai multe locuri din cartier înainte de a fi urmărit de maşinile poliţie, iar şoferul arestat în cele din urmă.

În total, şapte persoane şi un poliţist au fost răniţi, dintre care două se află în stare critică. Din cei opt răniţi, trei mergeau pe scutere, potrivit poliţiei.

„Nu există niciun indiciu de implicare a terorismului” în acest caz, a afirmat în cursul unui scurt briefing de presă la faţa locului, în Brooklyn, şefa NYPD, Keechant Sewell.

Dar „deocamdată ştim foarte puţine despre această afacere”, a adăugat şefa poliţiei oraşului New York, profund marcat de terorism şi ultrasensibil la alerte legate de atentate.

Pe de altă parte, incidentul de luni a avut loc la deschiderea unui proces în Manhattan al unui uzbec care riscă pedeapsa cu moartea pentru că, la 31 octombrie 2017, a ucis opt persoane pe care le-a lovit intenţionat cu un camion pe o pistă de biciclete, atentat comis în numele grupării Stat Islamic.

Source

Distribuie știrea