Soluții reci pentru zile fierbinți. Vânzătorii de gheață și înghețată înregistrează profituri frumoase în această perioadă

Canicula are și părți bune. Deși pare greu de crezut sunt și români care se bucură atunci când mercurul din termometre urcă vertiginos în lunile de vară. Este vorba despre vânzătorii de gheață și înghețată care înregistrează profituri frumoase în această perioadă. Dornici să se răcorească românii sunt generoși și nu renunță la micile plăceri în aceste zile toride.

Într-o fabrică de gheață, din comuna prahoveană Pleaşa, angajații au uitat de caniculă. Dacă în zona de ambalare temperatura este optimă, în depozitul frigorific muncitorii au nevoie de echipament de protectie ca să nu înghețe.

Zilnic de pe linia de producție ies 10 tone de gheață. Marfă aflată la mare căutare în această perioadă. Comenzile vin din toată țara.

La fel de căutată în aceste zile este înghețata, desertul care răcorește trupul și îndulcește dispoziția. La Timișoara, noapte de noapte, artizanii pregătesc delicii pentru a doua zi și abia fac față cererii. Oamenii caută arome tradiționale sau neobișnuite, iar producătorii se grăbesc să le facă pe plac.

Dacă ziua vânzările merg bine, seara, în fața gelateriilor, se formează cozi interminabile.

Cei care nu au avut la îndemână nici gheață și nici înghețată au apelat la metode tradiționale de răcorire. Într-o zi caniculară nimic nu se compară cu o bătaie cu apă. Așa că în Capitală cei dornici să retrăiască jocurile copilăriei și-au dat întâlnire la casa Mița Biciclista, unde s-au distrat și s-au răcorit.

Participanții s-au distrat atât de bine încât plănuiesc deja următoarea bătaie cu apă, mai ales că meteorologii nu anunță o răcorire a vremii nici săptămâna viitoare.

Distribuie știrea