Sorin Cîmpeanu: Profesorii vor avea interzis prin lege să facă meditații cu elevii din clasele în care predau

Profesorilor le va fi interzis prin lege să facă meditații cu elevii de la clasă, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

18 Mai 2022, 13:24 (actualizat 18 Mai 2022, 13:34) Știrile TVR |

Chiar dacă există deja o prevedere care ar trebui să-i împiedice pe aceştia să pregătească în particular elevii pe care îi au şi în clase, prea puţini ţin cont de ea. Odată ce interdicţia va fi introdusă în lege, vor exista sancțiuni pentru cadrele didactice care nu o respectă.

Meditaţiile sunt obişnuite peste tot în lume, dar trebuie respectate condiţiile de etică, spune ministrul Sorin Cîmpeanu, explicând că părinţii nu pot fi împedicaţi să investească în educaţia copiilor.

La nivelul legii vom ridica această interdicție, a noii legi care va rezulta pentru implementarea proiectului «România educată» – şi vom avea o comisie naţională pentru pima oară, care va avea acest obiectiv, verificarea respectării normelor de etică şi deontologie profesionala din partea cadrelor didactice, din aceasta vor putea să facă comisie din care fac parte profesori de o probitate morala fără cusur, a declarat ministrul Educațeii la TVR.

Source

Distribuie știrea