• Mon. Jun 21st, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

SPANIA. Autostradă construită cu ajutorul unei tehnologii de pionierat. Cimentul folosit în mod normal la astfel de construcții este, de fapt, hârtie

Jun 8, 2021

La prima vedere, autostrada construită în apropiere de Valencia este cât se poate de banală. La o privire mai atentă, întinderea de asfalt ascunde mai multe secrete. Cimentul folosit în mod normal la astfel de construcții este de fapt hârtie, folosită la asfaltare de constructor grație unei tehnologii de pionierat.

Juan Jose, manager de proiect: “În construcţia de drumuri e nevoie de cele mai puternice materiale. Şi pentru asta, cel mai adesea utilizăm ciment. Această cenuşă de hârtie nu doar că arată că cimentul. Întruneşte toate cerinţele tehnice ale cimentului şi e şi mai prietenoasă cu mediul”.

Impactul potențial al proiectului este imens, grație acestei tehnologii care folosește cenușă de hârtie. Ar putea fi economisite 18 mii de tone de ciment pe an.

Prin această tehnologie, constructorul dorește să contribuie la protejarea mediului, prin scăderea amprentei de carbon. În plus, cenușa de hârtie arsă este transformată dintr-un deșeu într-o resursă.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *