• Thu. Dec 2nd, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Spania. Criza sticlelor pentru îmbutelierea vinului

Nov 16, 2021

Campania de Crăciun este una dintre cele mai importante pentru producătorii de vinuri, însă anul acesta, câștigurile nu se anunță atât de îmbelșugate precum recolta.

Struguri avem în depozite. Avem vin aici pentru următorii 4 ani, dar trebuie să-l îmbuteliem, să îl etichetăm, să îl punem în cutii. Avem nevoie să transportăm paleții și nu avem toate acestea. Este din ce în ce mai greu să găsim și pe deasupra mai sunt și întârzieri. Ceea ce înainte primeam într-o săptămână, acum întârzie 3, 4 săptămâni, a explicat Santiago Frias, președintele Cramelor din La Rioja.

Asta se întâmplă cu sticlele. Am vrut să aducem pentru Crăciun o sticlă specială din Franța, dar ne-au spus că este imposibil și trebuie să așteptăm până în mai pentru a o fabrica. Tot stocul este vândut, a precizat Francisco Ibaibarriaga, angajatul unei cramei Betolaza.

Dacă pentru sticlele din import, listele de așteptare se întind până la vară, producătorii spanioli spun că este o criză temporară din cauza numărului mare de comenzi. Când barurile și restaurantele au fost închise nu au avut vânzare și cererea pentru sticlă a fost mai mică. Acum au redeschis și înregistrăm un vârf de cerere, solicită diferite modele de sticle din sticlă în același timp, când în mod normal am fi avut o cerere obișnuită de comenzi pentru sticlă, a spus Karen Davies, secretar general al Asociației Producătorilor de Sticlă din Spania.

Puținele vinuri spaniole care vor ajunge de sărbători la raft vor fi și mai scumpe din cauza creșterii energiei și a costurilor de producție.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *