Spania: În trei regiuni a fost reinstituită carantina de noapte

După Valencia, Catalonia și Cantabria au hotărât să impună restricții de circulație între ora 1 și 6 dimineața în mai bine de jumătate din teritorii, unde riscul epidemiologic este major: cu peste o mie de cazuri raportate la suta de mii de locuitori.

Iar Galicia a anunțat că doar persoanele vaccinate sau cu PCR negativ vor avea acces în cluburi și alte localuri de noapte.

Și insulele Canare au cerut carantină de noapte, însă tribunalul regional a respins solicitarea autorităților. De altfel, Curtea Constituțională a Spaniei a anunțat că prima stare de urgență din martie, anul trecut, care a ținut spaniolii în casă pentru două luni și a interzis toate activitățile neesențiale a fost neconstituțională.

În Spania, peste 80 de mii de bolnavi de covid au murit de la începutul epidemiei. Casa regală a organizat o ceremonie în memoria personalului sanitar din prima linie care și-a pierdut viață în lupta cu virusul.

Familiile victimelor au primit crucea de merit din partea Regelui Spaniei. Printre care părinții unui asistent medical care a murit la doar 26 de ani.

Source