Spania trimite 30 de ambulanţe în Ucraina. Ministrul spaniol de Externe s-a deplasat la Kiev

Şeful diplomaţiei spaniole, Jose Manuel Albares, s-a deplasat miercuri la Kiev, pentru a livra treizeci de ambulanţe autorităţilor ucrainene şi a “constata efectele devastatoare ale atacurilor ruse”, a anunţat biroul său de presă, informează CNN.

02 Noiembrie 2022, 11:21 (actualizat 02 Noiembrie 2022, 11:29) Știrile TVR |

Jose Manuel Albares / FOTO: Twitter Jose Manuel Albares

Albares “va rămâne întreaga zi în vizită oficială” în capitala ucraineană, unde va livra “un lot de 30 de ambulanţe din partea guvernului spaniol şi va aduce un omagiu victimelor războiului”, precizează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe spaniol.

Ambulanțele donate sunt echipate special pentru a se ocupa de femeile însărcinate, a declarat biroul de presă al Ministerului de Externe pentru CNN.

“Pe parcursul întregii zile, el va avea diverse întrevederi instituţionale şi va putea constata efectele devastatoare pe care atacurile ruse le-au cauzat oraşului (Kiev) şi localităţilor din jur”, continuă comunicatul.

În fotografii difuzate de minister se poate vedea cum Albares, care a călătorit în timpul nopţii de marţi spre miercuri din Polonia, de la Przemysl, potrivit biroului său de presă, soseşte în gară la Kiev.

De asemenea, este de așteptat şeful diplomaţiei spaniole să se întâlnească cu ministrul ucrainean de Externe și cu premierul Denîs Şmîhal.

De la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie, guvernul spaniol al socialistului Pedro Sanchez a trimis ajutor Ucrainei, în special militar, iar mai recent generatoare de curent electric, în faţa atacurilor ruse împotriva infrastructurilor energetice ucrainene.

Sanchez s-a deplasat el însuşi la Kiev în aprilie, pentru a-şi manifesta solidaritatea cu guvernul preşedintelui Volodimir Zelenski şi a anunţat un ajutor militar suplimentar.

Source

Distribuie știrea