Spitalele suport COVID încep să se reorganizeze pentru a putea primi și alți pacienți. Totul în contextul scăderii numărului de infectări cu coronavirus

La spitalul suport COVID de la Caracal, paturile destinate tratării bolnavilor de COVID sunt în mare parte libere. Situație identică în Slatina și în mai multe orașe din țară. În ultima vreme, tot scade numărul celor testați pozitiv.

Managerii spitalelor COVID din Capitală le-au cerut autorităților să le permită să trateze și pacienți cu alte boli.

La spitalul Colentina mai erau internați astăzi 59 de pacienți COVID-19, în condițiile în care spitalul are o capacitate de peste 300 de locuri. Conducerea unității a solicitat zilele trecute Direcției de Sănătate Publică reorganizarea circuitelor și redeschiderea unei zone mixte în spital, pentru tratarea altor patologii.

În spitalul Foișor, evacuat cu mare scandal, mai sunt internați doar 3 pacienți în secția de ATI.

Conducerea unității a cerut Ministerului Sănătății schimbarea ordinului prin care spitalul a fost transformat în unitate COVID.

Specialiștii în politici de sănătate vorbesc despre nevoia organizării sistemului pentru a fi pregătiți indiferent ce se va întâmpla în lunile următoare.

Potrivit celei mai recente raportări, astăzi, puțin peste 5.000 de persoane infectate mai sunt internate în spitale, 829 dintre ele la terapie intensivă.

Source

Distribuie știrea