Spitalul de copii din Kiev, distrus în întregime. Institutul slovac de pediatrie sare în ajutorul copiilor bolnavi

Spitalul din Kiev, cu o capacitate de peste 700 de paturi este distrus în întregime. Medicii au reuşit să îi pună la adăpost pe majoritatea pacienţilor lor chiar cu preţul vieţii. Institutul slovac de pediatrie a sărit în ajutorul copiilor bolnavi din Kiev.

Volodimir Zhovnir, directorul general al spitalului de copii: Cea mai grea pierderea este a vieţilor omeneşti. Din păcate am pierdut un doctor extrem de dedicat copiilor care a evitat pierderea şi mai multor vieţi. Am pierdut un specialist tânăr. Desigur, am pierdut şi clădirea. Este distrusă complet.

Institutul slovac de pediatrie a sărit în ajutorul copiilor bolnavi din Kiev. Este pregătit să preia pacienții grav bolnavi care nu au unde să fie tratați după atacurile cu rachete de luni. Şi ajutoarele continuă să vină din străinătate.

Volodimir Zelenski: Ştii, pentru mine este întotdeauna foarte greu ca şi pentru ceilalţi. Sunt tată, sunt om, sunt preşedinte. Este atât de greu, este atât de greu să pierzi oameni, este atât de dificil să pierzi copiii. Şi când îi vezi pe acești oameni, părinți ai căror copii au murit sau mor  îţi vine să îl ucizi pe Putin. Toţi vrem asta foarte mult.

Ruşii susţin, inclusiv la Consiliul de securitate desfăşurată aseară ca nu ei sunt autorii atacului asupra spitalului de copii din Kiev. De vină ar fi o rachetă de fabricaţie americană care ar fi lovit spitalul, cu alte cuvinte, apărarea antiaeriană ucraineană.

Numai că experţii consultaţi de Bellingcat spun că spitalul a fost lovit de o rachetă rusească de croazieră.

Există diferenţe evidenţiate de specialiştii în armament care susţin cu tărie pe baza comparaţiei între modelul realizat grafic şi capturile din momentul atacului că este vorba , fără niciun dubiu, de o rachetă de croaziera de tip X 101.

Distribuie știrea