Sportivii români s-au alăturat campaniei naționale împotriva traficului de persoane

David Popovici, Marius Nicolae, Ionel Dănciulescu, Laura Ilie și mulți alți sportivi se implică în campania natională împotriva traficului de persoane, pornită chiar de Ziua Internațională dedicată luptei cu acest fenomen. Sportivii au lansat și spoturi pe rețelele sociale, dar vor fi prezenți în școli și la evenimente frecventate de tineri pentru a le spune cât de periculoase sunt rețelele de trafic de carne vie.

David Popovici, înotător: Susțin lupta împotriva traficului de persoane. Ai grijă la pericolele din jurul tău!

Marius Nicolae, fotbalist: Pe terenul de fotbal ești în controlul jocului. În viață alege să fii în controlul propriului tău destin. Fii conștient de pericolele traficului de persoane. Rămâi în siguranță!

Campioni din multe sporturi s-au alăturat campaniei naționale împotriva traficului de persoane. Vor merge să le vorbească tinerilor în taberele de vară, la evenimente muzicale, culturale, sportive, dar și în școli, după începerea cursurilor.

Laura Ilie, campioană mondială la tir sportiv: Consider că părinții au un rol foarte important în protejarea propriilor copii, și nu numai. Cred că în școli informarea tuturor tinerilor este necesară.

Van Heerden Johannes Petreus, campion european la rugby: Eu sper ca această campanie o să fie un succes și să mergem mai departe și probabil să termine cu tot cu problema asta.

În ultimii trei ani, peste 1.200 de persoane, majoritatea minore, au ajuns victime ale traficului de persoane. Asta înseamnă exploatare sexuală, prin muncă sau pentru cerșetorie.

O bună parte dintre racolări se fac prin rețelele sociale, iar jumătate dintre persoanele salvate erau controlate de rețele din străinătate.

Nu întâmplător, punctul din care a pornit campania a fost Aeroportul Henri Coandă.

Lucian Popa, vicepreşedinte al Clubului Dinamo: Considerăm că sportul este un bun ambasador, poate cel mai bun, și de aceea este bine ca acest mesaj să vină de la persoanele care au făcut performanță.

Maria Stepanescu, director adjunct al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane: Noi încercăm să promovăm și promovăm modele sănătoase. Și oameni care promovează modele sănătoase de viață.

A fost creat și un număr gratuit: 0800.800.678, la care pot fi sesizate informații despre traficul de persoane.

Distribuie știrea