Sportivii Special Olympics România vin acasă din Malta cu 14 medalii

14 medalii, dintre care patru de aur, au câştigat sportivii români la Jocurile Special Olympics. O competiție internaţională destinată persoanelor cu dizabilități intelectuale la care au participat 500 de sportivi. În spatele succesului lor stau ani de antrenamente și efort din partea părinților și antrenorilor. Accesul permanent la săli de sport şi dificultăţile financiare sunt principalele obstacole.

21 Mai 2022, 16:02 (actualizat 21 Mai 2022, 16:08) Știrile TVR |

Așa și-au făcut intrarea la competiția internațională din Malta cei 12 sportivi români din Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Baia-Mare, Botoșani și Arad. Au participat la probele de bocce, atletism și înot. Au câștigat 14 medalii: 4 de aur și câte 5 de argint și de bronz.

Sportul a devenit un stil de viață pentru beneficiarii fundației Special Olympics. În spatele performanțelor și a bucuriei stau însă ani de muncă și multe obstacole care trebuie depășite. De exemplu, sportivii cu dizabilități intelectuale din Cluj nu au încă un spațiu permanent în care să-și desfășoare activitatea.

Din 2004, 27 de mii de persoane cu dizabilități intelectuale au beneficiat de serviciile gratuite ale fundației Special Olympics România.

Source