Starea celor doi români infectați cu Omicron: Bărbatul din Vaslui este asimptomatic, iar femeia din Codlea are simptome minore. Ambii sunt izolați la domiciliu

Primii doi români infectați cu Omicron au venit din Arica de Sud în această săptămână, cu aeronava care a repatriat și alți zeci de conaționali. Nu au probleme și sunt izolați la domiciliu.

Bărbatul din Vaslui este chiar asimptomatic, în timp ce femeia din Codlea are simptome minore.

Claudia Bularcă, director executiv DSP Brașov: “Starea dumneaei este stabilă. Are o uşoară jenă în gât. Încă nu necesită intervenţii. Dar, dacă va fi nevoie, oricând vom fi pregătiţi pentru o internare izolat de alte sectoare. Dumneaei este izolată în domiciliu, neavând contact cu alte persoane din locuinţă. Pacienta este monitorizată zilnic de DSP şi un echipaj al poliţiei monitorizează zona respectivă şi evident locuinţa dumneaei pentru a respecta regulile de izolare impuse“.

Chiar dacă e posibil ca eficiența vaccinurilor să fie mai scăzută, autoritățile spun că vaccinarea reprezintă o șansă în plus ca persoanele infectate să nu aibă probleme majore.

Tocmai de aceea, campania de vaccinare va fi relansată în special la sate.

Specialiștii avertizează că nu vom scăpa de Omicron, dar că e important să limitam pe cât posibil răspândirea acestei tulpini.

Dr. Radu Țincu: “Este un lucru cert că nu vom putea limita răspândirea acestei variante virale de la un moment dat, însă în această perioadă de incertitudini e nevoie de două-trei săptămâni în care oamenii de ştiinţă să ne furnizeze date cu privire la agresivitatea virusului, date cu privire la sensibilitatea şi eficienţa anticorpilor pe care îi avem. E nevoie de prudenţă, iar prudenţa o putem obţine doar prin limitarea transmiterii cât mai mult a acestei variante virale, izolarea reprezintă un prim element“.

Datele disponibile până acum arată că Omicron este extrem de contagioasă, dar pare că nu provoacă forme agresive de boală.

Source

Leave a Comment