Statele Unite anunţă un nou pachet de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de 400 de milioane de dolari

Rachetă HIMARS / FOTO: shutterstock.com

Asistenţa pentru Ucraina este de aşteptat să fie un subiect major în cadrul întâlnirii dintre preşedintele Joe Biden şi cancelarul german Olaf Scholz care va avea loc vineri, la Casa Albă.
Conform surselor citate de Reuters, este de aşteptat ca acest pachet să conţină mai multe rachete cu lansare multiplă ghidată (GMLRS) pentru lansatoarele HIMARS, muniţie pentru vehiculele de luptă Bradley, precum şi vehicule blindate de aruncare a podurilor.

Echipamentele vor fi finanţate prin recurgerea la Autoritatea prezidenţială de tragere (PDA), prin care liderul de la Casa Albă poate autoriza transferul de articole şi servicii din stocurile SUA fără aprobarea Congresului, ca răspuns la o situaţie de urgenţă.

Adresându-se reporterilor joi, în cadrul unui briefing, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, nu a menţionat valoarea noului pachet de asistenţă militară, spunând că mai multe detalii vor fi comunicate în curând.

Întrebat dacă potenţiale sancţiuni împotriva Chinei ar urma să fie un subiect pe agenda discuţiilor dintre preşedintele Biden şi cancelarul Scholz, Kirby a răspuns:”Cu siguranţă m-aş aştepta ca subiectul sprijinului unei terţe părţi pentru Rusia să apară în contextul discuţiilor despre situaţia actuală din Ucraina”. Preluare: Agerpres

Source

Distribuie știrea